HATAY / DÖRTYOL - Yeniyurt Ortaokulu

Yeniyurt Ortaokulu

Adres
YENİYURT MAH. ŞEHİT KERİM KÖK CAD. YENİYURT ORTAOKULU SİTESİ NO: 153/1 DÖRTYOL / HATAY
Vizyon
BÜTÜN PERSONELİN ÇALIŞIRKEN HUZUR BULDUĞU, GÜVEN HİSSETTİĞİ, İLGİNİN İLAÇTAN DAHA ETKİLİ OLDUĞU BİR OKUL OLUŞ HAVASI OLUŞTURMAK.ÖĞRENCİLERİN VE ÇEVRENİN SAYGINLIĞINI, GÜVENİNİ KAZANMIŞ, KENDİNİ DEVAMLI YENİLEYEN, PERSONELLERİ VE ÖĞRENCİLERİYLE BAŞARIYA KOŞAN BİR OKUL OLMAK.
Misyon
ÖĞRENCİLERİ; İLGİ,İSTİDAT VE KABİLİYETLERİ YÖNÜNDE YETİŞTİREREK, GELECEK HAYATA VE ÜST ÖĞRENİME HAZIRLAMAK.TÜRKÇEYİ HER ALANDA DOĞRU KULLANAN, EĞİTİMİN BİR İHTİYAÇ OLDUĞUNA İNANAN VE KENDİNİ GELİŞTİRME İSTEĞİ DUYAN , DOĞRU DÜŞÜNEBİLEN ,BİLGİLİ, BECERİLİ, KENDİNE GÜVENEN BİREYLER OLARAK YETİŞMELERİNE FIRSAT TANIMAK.
Başarılar
2014-2015 Teog sınavında 120 net yaparak Türkiye Birincisi olan Tunahan Dinleyici ve 2015-2016 birinci Teog Sınavında 120 Net Yaparak Türkiye birincisi olan Damla GÜNAY Okulumuzun başarısını perçinlemişlerdir. 2015-2016 Yunus Emre Şiirleri Okuma Yarışması´nda öğrencimiz Nurgül SOYLU 1. olmuştur. 2015-2016 TEOG´da mezun 69 öğrencimizden 7 tanesi fen liselerine yerleşmiş olup; 3 sosyal bilimler lisesi, 24 tane anadolu lisesine yerleşmiş öğrencimiz mevcuttur.
08.50-15.00
Klima ve kalorifer.
Lojman
0 -
Ulaşım
Ulaşım çok kolay; kara ulaşım aracı ile belediye otobüsleri ve dolmuşla ulaşım mümkündür.
Taşımalı öğrenci servisleri ve köy dolmuşları okulumuza gelmektedir.
Yerleşim Yeri
Hatay ili, Dörtyol ilçesinin Yeniyurt mahallesindedir okulumuz. Ak denize 2.5 km. uzaklıkta İskenderun körfezi manzaralı güzel bir yer. Beldenin kuzey doğusunda çok mükemmel bir yerleşim yeri. Beldenin yerleşim yerinin biraz dışında oluşu okulun nezih ve sessiz olmasını sağlamaktadır.
İl merkezine 110 km. İlçe merkezine 13 km. uzaklıkta
Çamlık ve zeytinlik alan.